A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Mugcake 2.0

Publicerad 2014-11-27 14:46:00 i Allmänt, Frukost, Mellanmål, Recept, Snacks, kost,

Snabbt, enkelt, smidigt, nyttigt och gott!
Alltså alldeles komplett enligt mig.
Jag är hooked.
 
Imorse provade jag precis som jag skrev igår med boveteflingor, kokos och även chiafrön:

1 dl boveteflingor
1 äggvita
1 msk kokosflingor 
3 msk osötad mandelmjölk
1 tsk bakpulver
Ett halvt äpple
En nypa salt
Chiafrön
Kanel
Kardemumma
Smör att breda muggen med
 
Blanda, smöra, fyll muggen, micra i 3 minuter. Voilá; klart!
 
Så frågan är vad nästa mugcake ska innehålla? Har förstås börjat spåna på om man kanske kan blanda i favoriten jordnötssmör? Det ska visst gå utmärkt att göra på banan också så det kanske får bli en del av morgondagens frukost..

Jag har hittills bara ätit det till frukost men tror det passar lika bra som ett mellan mål och har läst någonstans att de klarar ungefär ett dygn i kylen. Eller varför inte bjuda på det till kaffet?! 
Här ska testas!
 
Idag har jag varit supereffektiv enligt mig själv.
Däckbyte på verkstaden 7:30, innan det frukost vid 6-tiden också avslutade och skickade jag in en avslutande skoluppgift, efter verkstaden passade jag på att städa och tvätta innan jag fortsattde dagen med en kostrådgivning och nu är det dags för jobbet. 
Träningen har jag vilat från ett par dagar för att verkligen se till att återhämta kroppen efter tidigare förkylning och nackspärr. Jag vägrar få någon set back och satsar på några sammanhängande vilodagar för att komma tillbaka på topp, utan att behöva tänka på något som kanske ligger kvar i kroppen. Det gör också att jag hungrar efter träningen extra mycket och längtar tills jag får lyfta tungt och springa långt igen.
 

 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela