A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Att öka fettförbränningen

Publicerad 2015-02-25 18:38:28 i Allmänt, Kost,

Jag får ofta frågan hur man ökar fettförbränningen.
Hur fettförbränningen funkar är väldigt genetiskt men det finns några faktorer man kan tänka på för att hjälpa den på traven.
 
- Ät regelbundet; genom att äta regelbundetstimulerar du förbränningen och undviker småätandet som sätter käppar i hjulet för förbränningen
 
- Bygg muskler; desto större muskler du har, desto mer energi gör kroppen av med
 
- Rör på dig! Att röra på sig både genom regelbunden träning och vardagsmotion är helt klart ett av de bästa sätten att få igång ämnesomsättningen.
 
- Krydda starkt; Det stämmer att det i heta kryddor finns aktiva ämnen som ökar fettförbränningen, inte särskilt mycket men en liten skjuts kan den få.
 
Att jobba som kostrådgivare är så roligt. Idag hade jag Sara med mig på jobbet, hon utbildar sig till hälsopedagog och var här på ett studiebesök. Hon ställde en hel del frågor både till mig som kostrådgivare och till två av våra duktiga PT´s. En av frågorna var vad som inspirerar mig och jag insåg hur mycket som faktiskt inspirerar mig i det här. 
Allt från den resa jag själv gjort vilket ger mig vetskap att det fungerar till mina klienter som utvecklas, andra männsikor inom branschen, idrottskvinnor- och män och så mycket mer.
Kostens och träningens samspel med kroppen och sinnet är fantastisk!
 
Morgonens gröt

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela