A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Förmiddagsträning och frukost till lunch

Publicerad 2015-02-05 15:10:55 i Allmänt, Frukost, Kost,

Cykla stod på träningsschemat. 30 minuter svettiga intervaller. Löpningen har jag ett litet uppehåll ifrån pga min höft som strular. SÅ TRÅKIGT! Håller på och ska rehaba den med diverse styrke övningar innan i alla fall långpassen blir aktuella igen. Så för att hålla igång flåset på ett skonsamt sätt blev det cykeln idag. 
Att cykla är mycket snällare emot knän, höfter och leder än vad löpning är. Man räknar med att man under löpningen belastar fötterna med 5-6 gånger sin kroppsvikt. Något man undviker genom att sitta på en cykel. 
 
Efter passet blev det furkost till lunch. Visste jag inte bättre om vad kroppen behöver och att variation är viktigt så skulle jag kunna äta fukost hela dagarna.. Min nya grej är fil. Jag har alltid ätit det i perioder sen jag var liten och nu är jag tillbaka. Mjölkprodukter äter jag inte supermycket av men laktosfri fil till frukost är just nu ett måste och innehåller bra bakterier. Att toppa filen med massor med blåbär, skivat Ingrid Marie-äpple och russin är så galet gott. Också gjorde jag en mugcake som jag toppade med lite jordnötssmör, också supergott. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela