Nyttig och supergod morotskaka
Helgen har spenderats på en av jordens underbaraste och mest harmoniska platser, hos bästa Mormor och Morfar, med Mamma, Ellen och Sebbe.
Morfar hade gjort en helt fantastiskt god och nyttig morotskaka till fikat i lördags, jag lägger upp receptet här:
Morotskaka:
3 ekologiska ägg
150 g smör
2 dl rårörssocker
1 1/2 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl nyponpulver med kärna
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4 dl rårivna morötter
1 dl valnötter
Frosting:
60 g mjukt smör
100 g keso
1 dl florsocker
Garnering:
Valnötter
Citronmeliss
Sätt ugnen på 150 grader, smält smöret på låg värme och ställ det år sidan.
Krossa valnötterna grovt, vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten.
Tillsätt smöret, valnötterna och morötterna.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen 50-55 minuter (prova med en sticka).
Låt kakan svalna och fixa frostingen. Vispa smör, keso och florsocker krämigt, bred frostingen över kakan och strö över hackade valnötter och citronmeliss.
Gör dubbelt av frostingen så räcker den med säkerhet :)!!