Korv-wrap
Våra luncher i solen har främst varit lättare så som ceasarsallad och rödbets- och chevrésallad.


En av dagarna gjorde jag en god korv-wrap med egna tortillabröd, en stark chorizo med hög kötthalt, romansallad, röd lök, tomat, senapskräm toppad med flingsalt.
Ingredienser till egna tortillabröd:
7,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk olja
2 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner olja och vatten.
Rör och knåda till en fast deg.
Dela upp degen i 6-12 bitar.
Kavla ut en degbit i taget.
Stek tortillan i en torr, het panna ca 1/2 minut på varje sida eller tills de fått färg.
Ingredienser till egen senapskräm:
Créme fraiche
Grovkornig senap
Salt & peppar
Blanda ihop alla ingredienser efter smak.
Bred ut krämen direkt på tortillabrödet innan du lägger romansallad och toppar med tomat, lök, korv och flingsalt.
Korv är något jag äter i ganska liten utsträckning men när jag gör det ska det vara en kryddstark korv med hög kötthalt.
Även vete äter jag väldigt sällan, faktiskt mer sällan än korv då jag tror att det tyvärr har många negativa effekter på oss så som att det höjer blodsockret rejält och snabbt och att det ger inflammationer i kroppen och tarmen.
Men vid vissa tillfällen äter jag det då jag tror att jag är ganska motståndskraftig med tanke på att jag avstår det för det mesta och för att det ibland är svårt att avstå beroende på vart man hamnar.
Den här lunchen innehöll både och, och den var supergod!

