A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Målsättning

Publicerad 2014-12-09 18:57:45 i Allmänt, Träning,

Efter jobbet igår blev det rygg och triceps i gymmet och idag ben och lite chins.
Övning ger färdighet så nu blir det till att nöta chins i hopp om att kunna göra några helt utan avlastning. 
Vad sätter jag för mål för det då? Oj, kanske lagom till sommaren-hösten?
Att sätta mål är viktigt och roligt och ett bra sätt att hålla koll på hur det går i utvecklingen och att verkligen känna uppskattning för sig själv. 
 
Mål ska vara SMART-A!
 
Specifikt
Mätbart
Accepterat
Realistiskt 
Tidsbestämt
 
Ja, uppfyller målen alla de kraven är det ett bra satt mål.
Att sätta delmål på vägen är också viktigt och ett bra sätt att kunna se (mäta) att man kommer framåt. 
Att de mål man sätter ska vara realistiska är oerhört vikitgt, annars kan målsättningen fungera som en bromskloss; är de orealistiska och man inte upnår de resultat man velat se så kan det lätt slå bakut och man ger upp helt. 
 
Ett av mina mål, mitt mest specifika vad gäller träningen, är att jag ska klara av att springa 22 kilometer i maj och ta mig runt Göteborgsvarvet som är en halvmara. Hittills har jag sprungit halva halvmaran; alltså 11 kilometer. I nästa vecka hoppas jag kunna fortsätta på programmet jag följer som jag pausat ifrån pga förkylningar och att jag tog extra vilodagar i förra veckan för att verkligen få kroppen på topp. 
Jag började träna inför den i september och har alltså ganska många månader på mig vilket jag tycker är perfekt. Jag som inte löptränat så mycket på det här sättet förut vill skynda långsamt och bygga upp kroppen och ge den tid att förstå vad jag vill uppnå.
 
 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela