Hjortfärsbiffar
Dagen började tidigt då jag var först på jobbet men kände mig trots allt ganska pigg. Just nu verkar inget kunna slå ner mig från den höjd av pigghet och energi jag är uppe på.
Peppar peppar ska jag förstås säga nu men med min mängd träning och den näringsrika mat jag äter kombinerat med att jag vilar en stund när jag kan, är snäll emot mig själv och lycklig så tror jag att jag kommer att hålla mig på den här höjden.
Jag hoppas veckan springer fram emot helgen.
Förvirrat önsketänkande började jag arbetsdagen med att önska någon trevlig helg och skrattade åt mig själv tillsammans med den trevligt helg-önskade mannen när jag insåg att det bara är måndag..
Ikväll blir det ett spinningpass och till middag ska jag göra en återkommande favorit: hjortfärsbiffar med sambal olek, honung, vitlök och timjan. MUMS!
Ingredienser
400-600g Hjortfärs (går bra med nöt- eller kalvfärs också)
2 rågade tsk sambal olek
1-2 vitlöksklyfta
1 msk honung
Timjan
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200-225 grader
Blanda nötfärs, sambal olek och honung ordentligt
Pressa i vitlök
Krydda med timjan, salt och peppar
Rulla biffar och bryn i en panna så de får färg och ställ sen in i ugnen ca 20 minuter
Till det äter vi lite rotfrukter i ugnen så som morötter, palsternacka och sötpotatis.

Godmorgon ☀️