Lågtempad kyckling
Min energinivå under spinningen igår går närmast att jämföra med en dåsig geting full på nektar en varm högsommardag..

Helgens bravader i kombination med värmen gjorde mig trött och energilös men skam den som ger sig. Jag trampade på genom hela passet och försökte fördela den energi jag hade på bästa sätt.
Nu är vardagen här med de sedvanliga rutinerna och efter jobbet i eftermiddag väntar ett axel- och magpass.
Till kalaset i lördags hade jag bland annat gjort ört- citron- och vitlöksbakad kyckling i ugn.
Den blev väldigt saftig då jag följde tipset jag fick av en av kockarna jag jobbar med ibland.
Sätt ugnen på 120 grader och sätt en termometer i den tjockaste kycklingfilén och sätt timer på när den når ca 70 grader.
Kolla då de övriga filéerna så de kommit upp i samma temperatur, stäng i så fall av ugnen och öppna ugnsluckan något. Låt kycklingen gå klart i eftervärmen tills ugnen svalnat helt och skär i en bit för att se att den verkligen är klar.

Min somriga kalasbuffé