A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Lågtempad kyckling

Publicerad 2014-06-10 05:26:58 i Allmänt, Kost, Middag/Lunch, Recept,

Min energinivå under spinningen igår går närmast att jämföra med en dåsig geting full på nektar en varm högsommardag..
Helgens bravader i kombination med värmen gjorde mig trött och energilös men skam den som ger sig. Jag trampade på genom hela passet och försökte fördela den energi jag hade på bästa sätt.

Nu är vardagen här med de sedvanliga rutinerna och efter jobbet i eftermiddag väntar ett axel- och magpass.

Till kalaset i lördags hade jag bland annat gjort ört- citron- och vitlöksbakad kyckling i ugn.
Den blev väldigt saftig då jag följde tipset jag fick av en av kockarna jag jobbar med ibland.
Sätt ugnen på 120 grader och sätt en termometer i den tjockaste kycklingfilén och sätt timer på när den når ca 70 grader.
Kolla då de övriga filéerna så de kommit upp i samma temperatur, stäng i så fall av ugnen och öppna ugnsluckan något. Låt kycklingen gå klart i eftervärmen tills ugnen svalnat helt och skär i en bit för att se att den verkligen är klar.


Min somriga kalasbuffé



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på [email protected] för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela