Getyoghurt
Jag som är ganska nördig när det kommer till mat och träning, alltså att jag tycker att allt som har med det är roligt och lär mig gärna så mycket jag kan och ända in på molekylnivå tycker att det är roligt och intressant att räkna kalorier som jag gör under de här veckorna. Jag lär mig mycket om sammansättning och energiinnehåll i maten.
Igår såg det ut såhär för mig med mat och kalorier:
Frukost: 1/2 skiva Kung markatta's rågbröd med tunt lager smör, 1 kokt, skivat ägg och örtsalt samt 150g getyoghurt, 1/2 banan, 25 blåbär, 10g russin, nått gram bovetepuffar
Lunch: 100g lax med örttäcke, 1 potatis, 100g zucchini, 1 avokado
Mellis: 1 hemgjord bar, 1 päron
Middag: 1 tallrik potatis- och purjolökssoppa toppad med 1 mediumkokt ägg samt några gram riven parmesan
Mellis: 1 bar, 20g russin
Detta ger, med olja som viss mat är tillagad i, ca 1700 kcal
Viktigt för mig är att äta varierat, mycket proteiner, frukt, bär och grönt och att försöka äta mer till lunch än till middag.
Getyoghurten jag börjat äta till frukost har under en period inte gått att få tag i då getterna gått i sin men nu, äntligen, är den tillbaka och utgör en självklar del av min frukost.
Getmjölksprodukter tros vara mer lättsmälta än komjölksprodukter och även vara skonsammare för hjärta och kärl och tros även ha anti-inflammatoriska effekter i tarmen. Dessutom är det riktigt gott!
För mig som älskar den ganska höga syran i fil passar getyoghurten perfekt för den påminner lite om det.

Krav-märkt getyoghurt ifrån Sörbro gård utanför Gnesta