80/20 för mig
Jag äter sådant som jag mår bra av och sådant som är hälsosamt för mig kanske 80% av tiden medan jag 20% av tiden får i mig sådant som jag inte skulle stämpla som nyttigt.
Mina middagar och luncher under veckorna består oftast av proteiner, mer omättat än mättat fett och mer långsamma kolhydrater än snabba.
Exempelvis fisk, sötpotatis, kyckling, grönsaker, råris, quinoa. Jag äter alltid frukost och mellanmål. Jag försöker undvika vitt socker och tillsatser och handlar mycket av min mat ekologisk, jag tränar i snitt 5 dagar i veckan.
Ibland äter jag godis, jag tar gärna ett glas vin på helgerna, det händer att jag smäller i mig en pizza, jag tycker om att baka och gör det framförallt i december och på adventssöndagarna dignar matbordet av hemgjort julgodis och julbak som jag med glädje njuter av, när vi går ut och äter eller blir bjudna på middag äter jag alltid det som serveras/det jag beställer in, jag hinner inte alltid med de 5 träningspassen jag vill och då får det vara så.
Idag är en av de där 20% dagarna, det har jag redan bestämt. Efter ett inbokat möte för köksplanering och ritning under eftermiddagen, efter jobbet, så ska via åka hem och göra någon god middag och sen avsluta fredagen i äkta halloween-anda; med en sprakande brasa och en skål godis.
Behöver jag säga att jag längtar till kvällen?