A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Nya mellanmålsbars

Publicerad 2015-02-12 14:53:26 i Allmänt, Kost, Mellanmål, Recept,

Efter en bra start på dagen som som vanligt innefattade en god frukost, (vad vore livet utan frukost?), förmiddagsträning och en fika tillsammans med Sara och lilla Linnea så spenderar jag eftermiddagen på jobbet med en kopp te och hemgjorda bars.
 
Jag testade att göra nya mellanmålsbars ur PT-Fia´s receptsamling. Jag älskar att få ny inspiration och letar alltid efter nya recept. Det här gjorde jag nästan som originalet men då jag inte hade vissa saker hemma fick jag helt enkelt byta ut det.
 
Jag gjorde så här:
 
Ingredienser
 
2 äggvitor
0,5 banan
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
1 dl valnötter
0,4 dl chia frön
0,2 dl kokosflingor
1,75 dl havregryn
2-3 msk kakao
 
Sätt på ugnen på 175 grader. Hacka nötterna och mosa bananen. Blanda samman alla ingredienser. Smeta ut det på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 20-25 minuter. 
 
De blev goda och passar utmärkt att ha med som mellanmål. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela