A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Allsång + Ledin = Sommar

Publicerad 2012-07-24 23:13:42 i

Stoooockhoooolm i mitt hjärta.. Ja det har vi skrålat över Skansen.

Jag och Michaela hade grym tur som gled in på Skansen vid 12-13 och lyckades få sittplats i mitten. Väl på (sitt)plats såg vi ett välbekant ansikte: Anna och hennes vän Ulrika. Dem bjöd på dagens så att eftermiddagen vart om möjligt lite extra rolig.

 

 

Köa till mat och toaletter har upptagit stora delar av tiden, även vår desperata jakt på frukt (ej sockerätare som vi är) tog en del tid då det inte fanns en enda frukt på hela Skansen så vi fick gå ut därifrån och handla i affären över gatan (bättring på den fronten tack), i övrigt har det gått jättefort. Alla artister var bra!

Ledin rockade hela Skansen och jag är SÅ GRYMT GLAD att jag fått se honom, SÅ BRA!

 

 

 

Quinoa

Publicerad 2012-07-23 21:40:00 i Allmänt, Kost, Middag/Lunch,

Är hemma i värmen igen efter en härlig heldag med systeryster. Kändes inte kul att behöva packa ner en stickad tröja och strumpor i väskan i mitten av juli och enda anledningen till att jag inte satte på mig det var min tjurskalle som konstant intalar mig att det ÄR sommar..
 
Nu har vi äntligen ätit middag; pestobakad lax med quinoa. Hur gott som helst!
 
 
 
 
Quinoa, eller mjölmålla, är inte ett sädesslag och alltså glutenfritt. Det är en ört ifrån Sydamerika som är fullpackad med näring.
Jag använder det istället för ris, pasta, potatis, ja nästan JÄMT...
 
Det innehåller rikligt med protein och är alltså ganska mättande.
Det är långsamma kolhydrater och innehåller mer kalcium än mjölk.
Smaken är lite nötig men annars ganska neutral.
 
Det är ett av mina absoluta favorittips till folk som vill dra ner på snabba kolhydrater, det passar till nästan allt!
 
 
 
"It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver"       - Mahatma Gandhi
 
 
 
 
 

Skärgårdssol!

Publicerad 2012-07-23 18:54:49 i

Har haft en helt fantastisk helg i Skärgården tillsammans med Sebbe, Jossan och Anna-Lisa.

Helgen har varit full av sol, bastubad, båtturer, massor av spel, god mat som t ex ceasarsallad till lunch och kolgrills-grillad entrecote till middag och goda viner.

 

Nu är vi hemma igen och har idag den gråaste dagen på länge! Igår vart det sillmiddag och champagne ute hos Mamma och Lars.

 

 

Och den här dagen har spenderats fikandes med Ellen, Maja och Natalie och i skrivande stund har jag och Ellen precis dansat med barnen ute på gården hos Fritidsgården i Fornhöjden där Ellen jobbar med ett riktigt bra projekt; Idrott utan gränser.

Här kan ungdomar spela basket med baskettjejer från Södertälje basket och dansa med bland annat Ellen ifrån JAM och roa sig med massa andra grymma aktiviteter. Hur bra som helst att aktivera barn och ungdomar fysiskt samtidigt som dem har något att göra och får vara sociala! Mer sådant!

 

 

"Always look on the bright side of life"

 
 

 

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela