A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Kanonlunch

Publicerad 2013-01-31 14:37:53 i Kost, Middag/Lunch,

En laxfilé med lite quinoa, haricot verts, en avocado och lite keso.
Mumma! Nyttigt och gott!

Haricot verts innehåller en blandad kompott av vitaminer och mineraler.
Koka upp vatten och häll i haricot vertsen.
Är dem färska så räcker det med runt 1 minut för att de ska bli genomkokta men samtidigt lite knapriga.
Och är dem frysta så brukar jag koka kanske 4-5 minuter för samma resultat.
När dem är klara kan man servera dem antingen naturella eller med lite smör eller olja och salt.


Eftermiddagens mellis

Publicerad 2013-01-30 16:12:43 i Kost,

Några matskedar, ungefär en halv burk kesella, en apelsin och några mandlar fick det bli till mellanmål idag.
En riktigt bra kombination, proteinrik och även innehållande en del (men inte för mycket eller enbart) kolhydrater så att hjärnan får lite energi också.

I förmiddags blev det en banan, eftersom det är ganska nära mellan frukosten och lunchen så blir det ett mindre mellanmål då och lite mer på eftermiddagen då det är många timmar mellan lunch och middag.


Keso

Publicerad 2013-01-30 11:16:00 i Kost, Mellanmål,

Tisdagar innebär att jag kommer hem ganska sent, runt 20.30.
Och eftersom vi äter ganska tidig lunch så är eftermiddagsmelliset viktigt för att jag inte ska vara vrålhungrig när jag kommer hem.

Igår blev det kesos mellanmål med hasselnötter, blåbär och tranbär.
Första gången jag provade den. Den var god men synd att den torkade frukten innehåller lite socker, men jag tror att det i ju för sig är väldigt lite. Så det är överkomligt!
Den innehåller ca 150 kcal och ett mellanmål bör ligga där runt 150-300 kcal. Jag kompletterade med banan och lite mandlar för att få i mig lite mer energi då jag åt mellanmålet ungefär 4 timmar efter lunchen och 5 timmar innan middagen.

Det blir inte alltför tunga middagar när jag är hemma så sent, försöker tänka på att äta lättare på kvällen då kroppen inte gör av med lika mycket energi under natten.

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela