A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Koka bären

Publicerad 2013-04-30 10:27:26 i Allmänt,

Flera fall av Hepatit A har uppmärksammats och de som smittats sägs ha blivit det via frysta bär så rekommendationerna är nu att man ska koka bären i alla fall 1 minut.

Så var försiktig med dem och se till att koka dem innan du äter dem.

Imorse var jag ganska trött men det blev i alla fall benträning innan jag gjorde mig i ordning. Frukosten blev lite mer spontan, kesella med banan, riven kokos och kanel.
Nu väntar en dag på jobbet och sen ska jag, Sebbe, Madde, Mathilda, Gustav och eventuellt några fler fira Patrik med middag på Sthlm tapas.

Trevlig Valborg :)!


Bra start på dagen!

Publicerad 2013-04-29 15:36:34 i Allmänt,

Att få en bra start på dagen lägger verkligen ribban för hur resten av dagen ser ut.

Gäller det maten så är en näringsrik frukost med bland annat proteiner och långsamma kolhydrater en bra grund. Proteinerna är mättande och byggstenar för musklerna och de långsamma kolhydraterna gör att du slipper börja dagen med blodsockersvängningar som man får av de snabba kolhydraterna.

Att slippa stressa det första man gör på dagen gör så att du känner dig i fas och slipper känna dig stressad i alla fall pga det under dagen då man ibland kan uppleva att stresskänslan ligger kvar trots att man väl är på plats på t ex jobbet och allt är lugnt om man stressat tidigare.

Träning på morgonen är riktigt skönt, man vaknar till ordentligt, man frigör må bra-hormoner som gör en ännu gladare också är det tidseffektivt, man har alltså redan klarat av det när det är dags att gå hem från jobbet.

Jag startade dagen redan vid 6 med frulle, en promenad till gymmet i solen med Nyhetsmorgon i lurarna och sen träning av axlar, rygg och mage. Efter en dusch, en promenad och efter att ha gjort mig i ordning blev det ännu en promenad, till tåget mot jobbet.
Det kallar jag en bra start på dagen!


Ännu en toppenhelg!

Publicerad 2013-04-28 18:27:01 i Allmänt,

Helgen började med en lugn och mysig fredag med Sebbe, god mat och soffan. ❤

Lördagen startade jag förstås med spinning och fortsatte sen med älskling, familjen Barck och Jossan som vi firade med bowling och sen en toppen middag. För mig: carpaccio till förrätt, sen röding med hummerskum och spetskål och sist varma hjortron med vaniljglass och Anna-kaka. Till det drack vi en god Amarone! Underbart!

Att äta fisk ute är alltid lite av ett vågspel, fisk är nästan svårare att få till bra än kött men rödingen var ganska perfekt och med goda tillbehör!

Idag har vi kalasat lite för Patrik och kvällen bjuder på god mat och söndagsmys med Sebbe.


Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela