A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Tidiga morgnar ger mycket tid

Publicerad 2015-02-27 08:23:47 i Allmänt, Kost,

Att vara uppe tidigt innebär att man hinner med en hel del redan innan morgon blivit förmiddag. Jag är på jobbet och har efter lite kaffe fixat det kostschema jag skulle göra så det är redan klart. Och det är LJUST. Underbart! Vid 13-tiden tar jag helg, en lite extra lång sådan då jag även tagit ledigt på måndag. Jag älskar känslan av att ha betat av allt och att verkligen kunna ta helg utan att ha något att tänka på. Falun, here we come!
 
Fredagsmys står på agendan ikväll. Och jag är supersugen på en fräsch frukt- och bärsallad så det ska jag nog göra mig en. Typ passionsfrukt, vindruvor, jordgubbar, kiwi, banan.. Mums! 
 
Har ni förresten sett att fantastiska Lohilo - ni vet den populära proteinglasstillverkaren - kommer med tre nya smaker som släpps nu i mars. Jag kan knappt bärga mig. De nya smakerna är Classic Vanilla, Creamy coconut och den som jag tror kommer bli min nya favorit; Caramel chocolate swirl; kolaglass med mäktig chokladsås. Som om inte det vore nog är proteinmängden ökad från 21g till hela 27g per förpackning. Följ dem på deras Facebooksida och läs mer om smakerna.
 
 
 
 
 

Drömma om kostschema

Publicerad 2015-02-26 21:04:00 i Allmänt, Kost,

Det är precis vad jag kommer att göra i natt; drömma om kostscheman. Två stycken har jag sammanställt idag till två väldigt olika personer. 
Det senaste jag skrev gjorde jag med mycket fokus på proteiner för att bibehålla och bygga muskler. Det är roligt och utmanande samtidigt som det känns som att man suttit i ett klassrum en hel dag för man är helt slut i huvudet efter att ha räknat, lagt till, plockat bort, funderat ut rätter osv. Allt för att det ska passa just den personen och så att det ska bli rätt mängd kalorier, ett högt intag av proteiner och att det såklart ska vara gott och njutningsfullt. Det kostschemat ska jag uppdatera imorgon med tillägg av kalorier för att det ska passa dennes andra hälft. SEN tar jag helg.
 
Idag startade jag dagen med en pulshöjande powerwalk i solen efter en tallrik gröt. Jag känner mig både piggare och friskare men utmanar inte kroppen så en nypa frisk luft i raskt tempo fick räcka för dagen.
 
 
 
Idag avr dagen då jag vågade utmana vädret och plusgraderna med vårkappan, underbart!

 
Älskvärt kvällsmål; Saltå´s rågknäcke med jordnötssmör och skivad banan

 

Att öka fettförbränningen

Publicerad 2015-02-25 18:38:28 i Allmänt, Kost,

Jag får ofta frågan hur man ökar fettförbränningen.
Hur fettförbränningen funkar är väldigt genetiskt men det finns några faktorer man kan tänka på för att hjälpa den på traven.
 
- Ät regelbundet; genom att äta regelbundetstimulerar du förbränningen och undviker småätandet som sätter käppar i hjulet för förbränningen
 
- Bygg muskler; desto större muskler du har, desto mer energi gör kroppen av med
 
- Rör på dig! Att röra på sig både genom regelbunden träning och vardagsmotion är helt klart ett av de bästa sätten att få igång ämnesomsättningen.
 
- Krydda starkt; Det stämmer att det i heta kryddor finns aktiva ämnen som ökar fettförbränningen, inte särskilt mycket men en liten skjuts kan den få.
 
Att jobba som kostrådgivare är så roligt. Idag hade jag Sara med mig på jobbet, hon utbildar sig till hälsopedagog och var här på ett studiebesök. Hon ställde en hel del frågor både till mig som kostrådgivare och till två av våra duktiga PT´s. En av frågorna var vad som inspirerar mig och jag insåg hur mycket som faktiskt inspirerar mig i det här. 
Allt från den resa jag själv gjort vilket ger mig vetskap att det fungerar till mina klienter som utvecklas, andra männsikor inom branschen, idrottskvinnor- och män och så mycket mer.
Kostens och träningens samspel med kroppen och sinnet är fantastisk!
 
Morgonens gröt

 

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela