A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

80/20 för mig

Publicerad 2014-10-31 07:33:00 i Allmänt,

Jag äter sådant som jag mår bra av och sådant som är hälsosamt för mig kanske 80% av tiden medan jag 20% av tiden får i mig sådant som jag inte skulle stämpla som nyttigt. 
Mina middagar och luncher under veckorna består oftast av proteiner, mer omättat än mättat fett och mer långsamma kolhydrater än snabba.
Exempelvis fisk, sötpotatis, kyckling, grönsaker, råris, quinoa. Jag äter alltid frukost och mellanmål. Jag försöker undvika vitt socker och tillsatser och handlar mycket av min mat ekologisk, jag tränar i snitt 5 dagar i veckan.
Ibland äter jag godis, jag tar gärna ett glas vin på helgerna, det händer att jag smäller i mig en pizza, jag tycker om att baka och gör det framförallt i december och på adventssöndagarna dignar matbordet av hemgjort julgodis och julbak som jag med glädje njuter av, när vi går ut och äter eller blir bjudna på middag äter jag alltid det som serveras/det jag beställer in, jag hinner inte alltid med de 5 träningspassen jag vill och då får det vara så.
 
Idag är en av de där 20% dagarna, det har jag redan bestämt. Efter ett inbokat möte för köksplanering och ritning under eftermiddagen, efter jobbet, så ska via åka hem och göra någon god middag och sen avsluta fredagen i äkta halloween-anda; med en sprakande brasa och en skål godis.
Behöver jag säga att jag längtar till kvällen?
 
 
 
 

Morgonsmoothie

Publicerad 2014-10-30 17:10:36 i Allmänt,

Jag startade dagen som vanligt med frukost och imorse blev det en härlig smoothie proppfull med näring och några ekologiska riskakor. 
 
Jag mixade:
2 dl mandelmjölk
1 näve frysta hallon
1 liten näve fryst mango
1 banan
1 msk jordnötssmör
 
Jag tycker om att toppa mina smoothies med chiafrön eller kokosflingor och använda mig av frysta bär som gör smoothien lite extra fyllig och kall.
 
Efter den uppladdningen sprang jag veckans andra pass; intervaller. 
4x3 minuter i ett tempo på 5:30-6 min/km med 90 sekunder vila emellan stod på schemat och det var precis vad det blev och efteråt promenerade jag in på gymmet där jag körde ett rygg- och tricepspass.
 
 
 

Biofood´s bovetepuffar

Publicerad 2014-10-29 19:24:06 i Allmänt,

Gårdagens 5 km började inget vidare. Kanske var benen fortfarande trötta efter söndagens långpass? Kanske var jag trött efter en tidig morgon?
Mot slutet av passet hade jag ändå lyckats samla fokus, något som jag kände att jag saknade i början, så jag avslutade ganska starkt och var nöjd och genomsvettig när jag promenerade hem efter att ha stretchat ut benmusklerna. 
 
Jag tänkte tipsa om en ny frukostfavorit: bovetepuffar. Jag som ibland äter getyoghurt eller laktosfri yoghurt till frukost tycker om att toppa yoghurttallriken med massa godsaker som förstås också är nyttiga och tillsammans med exempelvis bär, russin och/eller kokosflingor gör sig bovetepuffarna väldigt bra. Bovetet är ganska proteinrikt och glutenfritt. Jag har beställt mina ifrån Bodystore. Förpackningarna innehåller 60g och det räcker ganska långt då puffarna (nästan) är lätta som luft.
Det är också från baksidan av förpackningen som jag fått receptet på de mellanmålsbars som jag oftast gör. Det här är något som jag också tror kan passa barn ganska bra, det är utan tvekan ett bättre alternativ än alla sockrade flingor och puffar som finns i våra mataffärer idag.
 
Bovetepuffar hos Bodystore
http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/bovetepuffar-krav-100g
 
Goda mellanmålsbars
http://awayoflife.blogg.se/2014/march/mellanmalsbars.html
 
'
 
 
 

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela