A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Första advent och första december

Publicerad 2014-12-01 07:21:59 i Allmänt,

Äntligen är den här, den kanske mysigaste månaden på året.
Första advent firades tillsammans med delar av det bästa gänget.
Som alltid när vi styr något, firar och ses så är vi ett starkt gäng och igår inte mindre än 11 personer varav 2 småttingar. 
 
Vi hade delat upp bakandet och jag hade med mig lussekatter, lussebullar med mandelmassa, apelsintryfflar och en saffransbutterkaka.
Det var premiär för mig att göra en saffransbutterkaka och jag gjorde efter ett recept jag hittat i en bakblogg:
http://bliminjast.se/2013/november/favorit-i-repris-saffransbutterkaka-med-vaniljfyllning-och-mandelmassa.html
Den blev fantastiskt god och saftig, kan verkligen rekommendera att göra den. 
 
Sen fortsatte eftermiddagen med Ytterjärna´s fina och minst sagt populära ljusfest; gick knappt att få tag på parkering och kön ringlade sig lång längs med gatan.
Senare avslutades kvällen tillsammans med Sara och lilla Linnea över en god middag.
 
I eftermiddag väntar ett efterlängtat gympass med fokus på rygg och triceps. Eftersom jag vilat lite extra i förra veckan så ska jag köra ett kortare pass än vanligt för att sätta igång kroppen ganska lugnt. Och till kvällen blir det förstås julkalendern.
 
Hur ser era träningsvanor ut i december?
December är en typisk sån månad då kalendern är fullsmetad med to do´s, julbord och diverse annat roligt så det kan säkert vara svårt att få till träningen för många men jag vill ändå slå ett slag för att ta sig tid.
Att sätta sig ner i början av veckan, kolla igenom kalendern och faktiskt boka in träningen där man ser att man har tid och se den tiden som bokad, orubblig, i alla fall så långt man kan. Att kanske bestämma sig för att prova ett nytt träningsprogram eller ny träningsform för att bli extra inspirerad så att träningen verkligen blir av. Att inte tänka på träningen som ett hinder eller en tidstjuv i vardagen utan som en förutsättning för att vara extra pigg, energisk och glad i julrushen. 
Glöm inte trapporna istället för rulltrappan och den raska promenaden istället för den korta bussturen.
 
Ha en fin dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela