Chiapudding
Jag har hittat ett nytt supersmarrigt mellanmål som går att kombinera på flera olika sätt: chiapudding med mango, banan och kanel.
Efter gårdagens armpass handlade jag på mig det jag behövde för att premiärfixa chiapudding: chiafrön, kokos- och rismjölk och färsk mango.
För en portion behövs:
2 dl kokos- och rismjölk
3 msk chiafrön
1/2 mango
1/2 banan
Kanel
Blanda mjölken med fröna.
Rör om efter 15 minuter och låt stå minst 15 till.
Det går bra att låta det stå i kylen över natten så får det verkligen en pudding-konsistens.
Skiva mango och banan och toppa med kanel.
Det var så gott så jag nästintill slevade i mig det.. Haha!
Jag tror att det går minst lika bra med vanlig rismjölk, mandelmjölk, naturell mjölk och havredryck.
Och vilken frukt eller vilka bär som helst är nog lika goda att toppa med, likaså en klick kvarg eller lite nötter.
Yummie in my tummie!
Ingredienser