Mugcake
Frukosten imorse blev en premiär för mig: mugcake.



Det var väldigt smarrigt och går att smaksätta på många olika sätt.
Jag gjorde min så här:
1 dl ekologiska glutenfria fiberhavregryn
1 äggvita
3 msk mandelmjölk
1 tsk bakpulver
Ett halvt rivet äpple
Kardemumma
Kanel
Smör att breda koppen med
Jag blandade allt i en bunke och smorde en mugg med lite smör.
Sen hällde jag i smeten och ställde i micron i 3 minuter.
Till det värmde jag hallon och åt det varmt tillsammans med mamma som var över på en fika.
Imorgon blir det en repris och då tror jag att jag ska addera lite kokos och kanske prova att göra på boveteflingor istället för på havregryn.
Det återkommer jag om.
Jag har tänkt prova längre fram att baka av den i ugnen i en liten form och se om det funkar.
Jag är inget superfan av micron då den höga strålningen tar bort mycket av näringen men har man lite bråttom så är det ett enkelt alternativ då det inte tar många minuter att svänga ihop den och sen baka av den i micron.
Det här är helt klart en ny favorit!


