Smak av julen
Jag har som sagt tjuvstartat julen och det gjorde jag även med en del julbak. I fredags gjorde jag tre sorters julgodis; knäck, bountybollar och romtryfflar och igår, efter julmarknad nummer två tillsammans med Eva-Mari och Sara, kunde jag inte hålla mig utan gjorde lussekatter enligt ett recept efter Leif Mannerström. De blev både saftiga och goda. Jag älskar att stå i köket och knåda, röra, koka, vänta.. Och det ska göras när man inte är stressad, då är det ren terapi att stå försjunken i bunkar och byttor. Oavsett om det är raw food-bollar, mellanmåls-bars, lussekatter eller knäck.
Här får ni receptet på lussekatterna. Jag använder oftast lite mindre saffran än vad som står i recepten då jag tycker det är godare med en mildare smak och då det lätt blir torrt av saffran.
Idag är jag pigg och mår alldeles utmärkt och är så där supernöjd med helgen efter att ha sovit många timmar, spenderat tid med bästa vänner, familj och Sebbe, ätit gott, vilat, bakat, varit ute i friska luften, skrattat och njutit.