A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Smak av julen

Publicerad 2014-11-24 07:51:27 i Allmänt, Recept,

Jag har som sagt tjuvstartat julen och det gjorde jag även med en del julbak. I fredags gjorde jag tre sorters julgodis; knäck, bountybollar och romtryfflar och igår, efter julmarknad nummer två tillsammans med Eva-Mari och Sara, kunde jag inte hålla mig utan gjorde lussekatter enligt ett recept efter Leif Mannerström. De blev både saftiga och goda. Jag älskar att stå i köket och knåda, röra, koka, vänta.. Och det ska göras när man inte är stressad, då är det ren terapi att stå försjunken i bunkar och byttor. Oavsett om det är raw food-bollar, mellanmåls-bars, lussekatter eller knäck.
 
Här får ni receptet på lussekatterna. Jag använder oftast lite mindre saffran än vad som står i recepten då jag tycker det är godare med en mildare smak och då det lätt blir torrt av saffran.
http://www.recept.nu/mannerstroms-julkokbok/leif-mannerstrom/mannerstroms-saftiga-lussekatter/
 
Idag är jag pigg och mår alldeles utmärkt och är så där supernöjd med helgen efter att ha sovit många timmar, spenderat tid med bästa vänner, familj och Sebbe, ätit gott, vilat, bakat, varit ute i friska luften, skrattat och njutit.


 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela