A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Månadens utmaning: stå på huvudet

Publicerad 2015-02-11 14:44:00 i Allmänt, Träning,

Jag är en riktig fegis. Det har jag alltid varit. Så min nya utmaning; huvudstående, är inte lika fysisk som den är mental.
Styrkan finns där så problemet ligger egentligen inte i att orka hålla mig uppe utan att våga.
 
Förra veckan testade jag tillsammans med Ellen som drog upp benet sista biten så jag kunde slänga upp det andra. I förrgår var jag själv på gymmet men bestämde mig för att prova ändå. Jag var varm i kroppen efter passet och säkert lite adrenalinstinn vilket gjorde att jag vågade mer. Jag knöt händerna nära väggen ovanför huvudet. Placeradepannan ner emot mattan och huvudet i händerna med armbågarna ett par decimeter isär. Jag ställde mig i hunden, (ni som yogar vet vad jag menar) en ganska kort hund, och lyfte ena benet och började tippa det bakåt ett par gånger, längre och längre varje gång, tills jag nuddade väggen. Då började jag även lyfta det andra benet och helt plötsligt stod jag med båda benen rakt upp i,luften. Visserligen emot väggen men jag var uppe. 
Och jag var så nöjd!! Jag älskar känslan av att lyckas med något man tagit sig för och bestämt att klara av. Den känslan är svårslagen. 
 
Jag ska fortsätta nöta och hoppas på att snart kunna stå en längre stund och flytta ut benen ifrån väggen. Som sagt, allt handlar om att våga. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela