Ljuva januari
Livet börjar återgå till det ´normala´.
Både härligt och småtråkigt.
Jag var inne på jobbet en kortare sväng igår och sen börjar jag på riktigt igen i början av nästa vecka.
Allt gott och allt extra man stoppat i sig under julen njuter jag nu av på avstånd och längtar efter linsgrytor och fräsch kyckling marinerad i citron och örter.
Bristen på rutiner som infinner sig under längre ledigheter börjar sakta men säkert att ordna upp sig.
Jag håller på och planerar inför kommande veckors matlådor och den handling som måste göras till det.
Parmesankyckling med rotfrukter som rödbetor, sötpotatis och palsternacka eller torsk i en god sås med råris är några av alternativen.
Tdigare har vi alltid gjort matlådor av dagen innan/närmaste dagarnas mat men vi ska faktiskt börja foodpreppa mer seriöst för att spara tid. Så under helgerna ska vi ställa oss i köket för att göra rejäla laddningar av en specifik maträtt, stoppa det i matlådor och frysa in för att enkelt kunna plocka fram och ta med till jobbet.
Middagarna kan då bli lite lättare mat, enkalre tillagning och med färre ingredienser.
Jag håller er uppdaterade om mina matlådor.
Igår körde jag årets första pass; ett helkroppspass med fokus på uthållighet.
Väldigt skönt med ett gympass och snart är man tillbaka i vanliga rutiner helt.