Bönpasta
Godmorgon!
Visst är det härligt att det redan är ljust? Lite jobbigt kändes det dock ändå att gå till jobbet tidigt de här dagarna efter att klockan ställts fram en timme; den härliga soluppgången och det sköna ljuset kommer nu senare och jag fick återigen traska Söder fram i mörker. Men det dröjer inte länge innan ljuset kommer ännnu tidigare och det återigen är ljust när jag kliver av tåget på morgnarna.
Jag är på jobbet och förbereder lite inför en uppföljning med en av mina kostrådsklienter i eftermiddag och en ny klient som jag ska träffa imorgon. Jag går igenom mallar på olika kostscheman och inväntar en kostdagbok för att kunna anpassa ett utkast av ett kostschema specifikt efter morogndagens klient som vi ska gå igenom och stämma av tillsammans så att hon också får godkänna det och komma med feedback.
Har ni testat Risenta´s bönpasta? Om inte så är det ett måste! Jag kan verkligen sakna pasta och älskar att det kommit en som är glutenfri, ekologisk och dessutom proteinrik. Jag tycker verkligen att de har lyckats bra med den. Den är god och ganska lik vanlig pasta.
Den är gjord på ekologiska sojabönor, gröna eller gula, vilka proteinet i pastan kommer ifrån. Sojabönor har ett högt proteininnehåll och alla tre sorter (spaghetti, fettuccine på gula sojabönor och på gröna sojabönor) innehåller ca 44g protein per 100g (!).
Man behöver absolut inte vara glutenintolerant eller som mig, känslig emot vete, för att tjäna på att äta den istället för vanlig pasta. Man undviker de snabba kolhydraterna och får i sig extra mycket proteiner.
Igår blev det deras spaghetti som jag gjorde krämig med lite creme fraiche, vatten, kycklingbuljong och vitlök och till det åt vi ekologiska nötfärsbiffar kryddade med salvia.
