A way of life

It´s a way of life - En hälsoblogg om träningen, kosten, vardagen och livet

Vegetarisk dag

Publicerad 2015-02-19 18:55:00 i Allmänt, Kost, Recept,

Jag har förstås följt sprinten på bästa sätt jag kunnat idag; SVT play och Aftonbladet Live.
SILVER till Stina Nilsson, fantastiskt kul!
Ser fram emot helgens tävlingar!
 
Halsen vill inte riktigt ge med sig så jag vilar fortfarande från träningen. Tråkigt men sant!
 
Jag kan inte nog hylla den indiska linsgrytan som jag brukar göra. Det är få rätter som är så enkla och snabba att göra samtidigt som de är så goda och nyttiga; allt det samtidigt är win win. Röda linser, som utgör basen, innehåller så mycket som 24g protein per 100g. De är också rika på järn och fibrer. Ett utmärkt alternativ om man vill dra ner på intaget av animaliska produkter.
Min frukost blev riskakor med två skivade, medelkokta ägg och kaviar också ett äpple vid sidan om, lunchen blev en tallrik bovetegröt kokad med kanel och russin, toppad med rivet äpple och laktosfri filmjölk mitt emot mamma hemma hos mig och S vid matbordet och middagen en låda med linsgryta och broccoli på jobbet. Så största delen av dagen är vegetarisk.
 
 
 
Linsgrytan från tidigare tillfälle, serverad med råris, broccoli och yoghurt- och banansås
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Hagberg

Jag är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare och för mig är det en lika enkel och viktig ekvation att träna för att må bra och äta för att vara hälsosam som att jobba för att tjäna pengar och roa mig för att ha kul så mitt liv är ständigt fyllt med mina egna val, en hel del träning, nyttig mat, arbete, allt som har med friskvård och kost att göra, och självklart alla de människor; mannen i mitt liv, familjen och vännerna som ger mitt liv mening och en massa roligt och mysigt med dem. Känner du att du vill ha bättre koll på dina matvanor, kanske förändra något, ha tips och råd på vad, hur och när du ska äta för att må så bra du kan så maila mig på mariaskostradgivning@gmail.com för att höra om upplägg och priser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela